Categorieën
Nieuws

Haarlems assisterend talent voor het eerst in de eredivisie

Dinsdag middag, tegen het middag uur komen zo als gebruikelijk de aanstellingen voor de betaald voetbal scheidsrechters online te staan op de website van de KNVB.
Dat was op 30 oktober jl. niet anders.
Toch is het rijtje namen voor dat weekend anders. Je proeft het, je voet het, je ziet het.
Een bijzonder moment voor de ondertussen 26 jarige Haarlemmer: Don Frijn.
Don, ondertussen al bijna 10 jaar lid van de H.S.V. ziet zijn naam daar officieel online staan bij de wedstrijd: sc Heerenveen – fc Emmen.
Dat betekent maar één ding: DEBUTEREN IN DE EREDIVISIE!IMG-20181031-WA0002

Don wist natuurlijk al iets eerder dat hij ging debuteren op het hoogste niveau voetbal in Nederland.
Op maandag werd hij gebeld door zijn coach Jan Dolstra met de fijne mededeling dat hij dit weekend top fit moest zijn.
Via de moderne wegen in het hedendaagse gebruik werd hem verteld dat hij zich klaar moest maken voor een debuut op het hoogste niveau in Nederland.
Welke wedstrijd hij precies zou krijgen en met wie kon op dat moment nog niet verteld worden, maar daar kwam op dinsdagmiddag 12:00 uur dus een mooie wedstrijd uit.
Uiteraard kijkt hij vol smart uit naar dit geweldige hoogtepunt in zijn carrière.
Een carrière welke voor Don vroeg begon en waarbij hij eerst nog de fluit hanteerde.
Na een aantal jaar gefloten te hebben lonkte een uitgelezen kans om het te gaan maken als assistent scheidsrechter, en Don gaf zich dan ook op voor de cursus.
“Als jij vlagt voor buitenspel doe je dat zo!” en “Geen discussie mogelijk, strak, rechte arm, borst vooruit en kijk naar je beslissing” aldus zijn cursus leider.
Don denkt nog graag terug aan de cursus:”geweldig, nog nooit mee gemaakt hoe duidelijk je een cursus kunt volgen en wat je te doen staat”.

Nu zoveel jaren later mag hij zich gaan voorbereiden op zijn hoogtepunt tot nu toe.
Als je hem vraagt of hij zich nog extra, of op een andere manier gaat voorbereiden antwoord Don bescheiden: “Ik bereid me goed en ontspannen voor. Zorg ervoor dat ik vrijdag en zaterdag nog even train zodat ik er zondag helemaal klaar voor ben”.

Bescheiden, serieus, hard werkend. Zomaar een greep uit hoe Don zijn optreden heeft opgepakt.
Als ik hem dan nog tot slot vraag of de wedstrijd sc Heerenveen – fc Emmen een goede start voor een debuut is denk hij daar verassend opgewonden over: “ Dit is een uiterst mooi affiche, een noordelijke clash! Hier doe je het uiteindelijk ook allemaal voor”.

De wedstrijd sc Heerenveen – fc Emmen start op zondag 4 november om 12.15 uur en staat onder leiding van Kevin Blom. Gelukkig voor Don staat goede vriend en ook H.S.V. topper Johan Balder als eerste assistent op deze wedstrijd. Om het rijtje te completeren: vierde official is dhr. Kooij, en in Zeist zitten de VAR en Assistent VAR: Honig en van Boekel ter ondersteuning.

Wij van de H.S.V. wensen hem onwijs veel plezier toe in deze wedstrijd. En hopen samen met hem op een spoedig vervolg in de eredivisie.

Martin de Jager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *